Skønhedsbranchen har kronede dage

Danskerne bruger penge på skønheds som aldrig før. Tal fra statens seruminstitut viser, at i 2010 blev der brugt ikke mindre end 193 millioner kroner på plastikkirurgi og i 2013 var det tal steget til intet mindre end 260 millioner kroner.

Det viser dermed, at vi danskere rigtigt har fået smag for at lægge sig under kniven. Ser man mod USA, har de længe haft en forkærlighed for plastikoperationer, men her er trenden nærmest gået over gevind. Ingen kan have svært ved at nævne de første 10 eksempler på kendisser, der er gået all-in på plastikkirurgi til en grad, der har gjort dem ugenkendelige. Det er skrækeksempler som disse, der betyder at trenden har haft en langsom start i Danmark, men i takt med, at man er blevet mere åben omkring dyrkelsen af udseendet, så vælger flere at være åbne omkring, hvad de har fået lavet.

De sociale medier inspirerer unge

Populariteten af de sociale medier som Facebook og instagram er desuden medvirkende til, at flere og flere unge vælger at få et sæt nye bryster, få større læber, fedtfrysning af maven og andet forskønnende, selvom de er perfekte, som de er.

De sociale medier er et godt medie til at iscenesætte sit eget liv som perfekt ved at vise billeder af, hvor meget styr man har på det hele. Vi lever i en præstationskultur, hvor alt skal gøres 100% og til UG for at man kan betragte sig selv som en succes. Det er uanset om det handler om karriere, parforhold, venindeforhold, kroppen eller børn. Derfor bliver der kun lagt billeder op på ens profil, der understøtter billedet af, at man gør det godt. Det er de færreste, der poster billeder, når tingene går mindre godt.

Det kan ikke undgå at påvirke unge. De fleste af os tjekker vores sociale medier flere gange dagligt, og når de billeder, der møder os viser os et bestemt ideal, så kan vi ikke undgå at blive påvirket i vores syn på vores egen krop, og hvad der er perfekt. Når det så er mulighed for at ændre de fejl, som vi ser i vores egen krop til en overkommelig udgift, bliver det den nemme løsning i stedet for at arbejde med det, man har.

På den ene side er der god mening i, at der er mulighed for at ændre det, man er utilfreds med. Alt andet er spild af tid. Samtidig er det også en faretruende tendens, at det bliver mere og mere normalt at få lavet bryster og læber, fordi det igen støtter op om et forskruet ideal og et ideal, der kun hylder den perfekte krop. Når det perfekte bliver normalen, vil skønhedsbranchen kun få endnu mere gang i sejlene for så bliver det reglen frem for undtagelsen, at folk får lavet kosmetiske eller kirurgiske behandlinger.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*