Ny trend: jagt er en af de unges foretrukne hobbyer

Danske unge kaster sig i disse år over jagt og fiskeri som hurtigt er blevet nogle af de mest populære hobbyer herhjemme. Denne udvikling har hurtigt skabt en eksplosiv vækst på nettet, hvor nye webshops hver måned går sin entre. Men konkurrencen er allerede benhård.

Danske unge er helt vilde med at jage og fiske

Det er sket i alt stilfærdighed men jagt- og fiskeriindustrien har i disse år flere medlemmer end nogensinde før og det har været længe undervejs. Således er antallet af danskere der søger om at tage jagttegn steget med over 10% hvert år igennem de sidste fem år, og det betyder at både jagt og fiskeri er blevet to af de mest populære hobbyer og sports aktiviteter for unge imellem 18-35 år. Denne udvikling betyder samtidig at jagt industrien er på sit højeste aktivitetsniveau siden 1941 og der er ingen tegn på, at den nuværende udvikling kommer til at vende inden for nær fremtid.

Det er særligt by mennesker, der trækker i gummistøvlerne og søger mod de danske skove. Dette skyldes ifølge flere livsstilseksperter at særligt storbymennesker savner at være omgivet af træer og dyr, og derudover er der langt flere der går op i, hvilke dyr de spiser og derfor er der flere der gerne vil nedlægge deres egne dyr.

Væksten slår også igennem på nettet – nye webshops skyder op

Det er heller ikke kun i skovene at man kan mærke at der er flere danskere der går på jagt. Det samme gør sig gældende på nettet, hvor et stort antal webshops forsøger at lukrere på den nuværende trend.

En af disse webshops er Dolk.dk, der har valgt at specialisere sig i salget af knive herunder schweizerknive og lommeknive som er en helt naturlig del af enhver jægers udstyr, og her bekræfter man den nuværende udvikling.

”Vi har haft rigtigt travlt lige siden ar vi kom online. Der har været en rigtig stor efterspørgsel efter vores produkter og især jagt knive som de fleste jægere vælger at have med sig”, siger virksomhedens direktør.

Det er dog ikke kun jagtknive, der går som varmt brød, men også jagtgeværer og ikke mindst jagt tøj og gummistøvler er andre varer, der lige nu oplever stor fremgang i salget online.

Konkurrencen spidser allerede til på nettet

Men selvom at der er masser af vækst i en branche betyder det ikke, at det er nemt at få en fod inden for og det gælder også, når det kommer til jagt. Således bliver der hver måned åbnet mere end 10 nye jagt relaterede webshops og langt størstedelen af dem må dreje den virtuelle nøgle om, inden der er gået 12 måneder. Hos Dolk.dk er man derfor glad for, at man kun har valgt at fokusere på en lille bid af det store marked.

”Fordelen ved at gøre som vi har gjort er, at brugerne er helt klar over hvad de kan forvente at finde på vores side, når vi har det navn vi har og når det kommer til jagt er der rigtig mange, der går højt op i at udstyret skal være i orden. Ved at sælge alt fra geværer til støvler og knive risikerer man, at slå større brød op end man kan bage og dermed bliver det sværere at tilbyde de bedste priser, hvilket er afgørende på nettet, afslutter virksomhedens direktør.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*