Mindre Toblerone chokolade i Storbritannien på grund af højere priser på råvarer

Briternes nej til EU har gjort ingredienserne til blandt andet Toblerone chokolade dyrere. Det får nu den konsekvens, at der bliver længere mellem trekanterne på den ellers populære chokolade.

Siden briterne i juni sagde nej til at være med i EU, er det engelske pund faldet drastisk. Det er derfor blevet dyrere at importere varer til Storbritannien. Det gælder også ingredienserne til den populære trekantede chokolade Toblerone, der er en af briternes yndlingschokolader.

Det har nu fået den konsekvens, at Modelez International, firmaet bag Toblerone, har meldt ud på Facebook, at de vil gøre chokoladerne mindre. Det betyder, at der i Storbritannien bliver længere mellem de eftertragtede trekanter på chokoladen.

Indirekte Facebook meddelelse

Modelez International kæder ikke i deres Facebook meddelelse direkte chokoladeskrumperiet sammen med Brexit, men skriver, at de er nødt til at gøre chokoladen mindre, for at det fortsat kan betale sig for dem at have Toblerone på hylderne i Storbritannien, fordi de lige som andre firmaer har oplevet stigende omkostninger på råvarer.

Vægten på chokoladebarer falder

Når der bliver længere mellem trekanterne på chokoladebaren, får det selvfølgelig også vægten på chokoladen til at falde. Således kommer en Toblerone, der i dag vejer 400 gram, i fremtiden til at veje 360 gram, mens en Toblerone på 170 gram bliver 20 gram lettere og kommer til at veje 150 gram. Toblerone har lavet chokolade siden 1908. De har i dag en række forskellige produkter, men det er altså kun de to barer, der bliver mindre indtil videre.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*