IVS’er gør det nemmere at lave webshop

Der er mange iværksættere, der laver hjemmelavede produkter i mindre målestok og herefter sælger dem over nettet igennem deres egne webshops. Dette er en effektiv måde at distribuere hjemmelavede produkter, da det nu er nemt at købe en fuldstændig klar webshop til en billig penge igennem en af de mange udbydere af klare webshops, såsom Shopify, WIX og andre.

Omkostningerne til distribution af hjemmelavede produkter igennem mindre webshops er således dalet markant igennem de seneste år. Tiden hvor det kostede mange penge at udvikle og drifte en webshop, er derfor for længst ovre. Det betyder også, at det er blevet muligt for langt flere iværksættere at komme ind på dette marked.

Hvis man som iværksætter ønskede at beskytte sig mod personlig hæftelse, var man tidligere nødt til at stifte et anpartsselskab (ApS) med en selskabskapital på mindst 50.000 kr. Dette betød, at man stadig var nødt til at ligge en betydelig investering til trods for at de egentlige etableringsomkostninger i webshoppen var dalet markant.

Med iværksætterselskabet er denne forhindring fjernet, da det kan stiftes med en selskabskapital helt ned til 1 krone. Man kan således vælge, at der udelukkende skal bindes den kapital til selskabet, som er nødvendig for at etablere webshoppen. Man risikere således ikke, at der kommer til at ligge penge i selskabet, der ikke er investeret i noget og således er unødigt bundet op uden at tilføre værdi.

Iværksætterselskabet giver de samme fordelagtige muligheder, som de andre kapitalselskaber. Det vil således være muligt, at lade partnere eller investorer træde ind i selskabet på et senere tidspunkt. Det er herudover et krav, at man binder mindst 25% af iværksætterselskabets overskud indtil der er opsparet en selskabskapital på 50.000 kr. Herefter kan iværksætterselskabet omdannes til et traditionelt anpartsselskab.

Iværksætterselskabet vil således gøre det endnu nemmere for folk at etablere en webshop som salgskanal for hjemmelavede produkter. Det må således forventes, at iværksætterselskaberne sammen med det voksende segment af DYI webshop produkter, vil medføre en betydelig stigning af webshops for hjemmelavede produkter.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*