Danskerne er loyale over for deres tandlæge

I dagens Danmark er vi ved at være rigtig gode til at shoppe rundt efter den allerbedste deal. Med internettets mange muligheder konstant ved hånden i vores smartphones, kan vi til enhver tid tjekke den bedste deal online, ligesom vi kan søge efter rabatkoder og andet, der kan hjælpe os med at spare penge nu og her.

Men selvom vi er blevet rigtig dygtige til at shoppe rundt efter den allerbedste deal online, så er historien en helt anden, når det kommer til tandlægevalg: her er vi meget loyale kunder.

Det viser sig nemlig, at godt halvdelen af danskerne har haft den samme tandlæge i mere end 10 år, ligesom hele 95% svarer, at de vil bruge deres tandlæge igen næste gang der er problemer med tænderne.

Det er en meget høj loyalitet over for vores tandlæge, og en af grundende til det skyldes helt sikkert, at det er en meget stor tillidserklæring at overlade sine dyrebare tænder til et fremmed menneske. Så når vi først har fundet en, der gør det godt, så tør vi ikke at skifte.

Det kan koste os dyrt

Det er bevist, at der er en verden til forskel på tandlægernes priser rundt om i Danmark. Det er ofte sådan noget som huslejen for tandklinikken, der får priserne til at stige for kunderne, hvis klinikken ligger i en af de dyre områder af Danmark.

Men det er ikke kun huslejen, der spiller ind. Der er generelt set kæmpestore forskel på priserne for den samme ydelse, og en plastfyldning på en kindtand kan koste alt mellem 550 – 3000 kr. Alt efter hvilken tandlæge du vælger.

Det kan altså koste os dyrt, at vi har en så blind tillid til vores tandlæge, fordi vi ikke får tjekket priserne hos konkurrenten og derfor får et bedre billede af, hvad vores tandbehandlinger egentlig bør koste.

Det er rigtig dårligt for konkurrenceevnen, at mange danskere er så loyale over for deres tandlæge, og hvis vi har en blind tillid til tandlægen og dennes priser, så ender vi selv med at stå med den dyre regning.

Kvalitet og pris hænger ikke altid sammen

Når det kommer til tandlæger er der ikke noget der nødvendigvis tyder på, at kvaliteten bliver ringere af at vælge en billigere tandlæge.

Det er naturligvis vigtigt at være tryg ved sin tandlæge, men her er det også vigtigt at huske på, at internettet kan være behjælpeligt, og vi kan lynhurtigt læse anmeldelser af den tandlæge, vi overvejer at prøve.

På internettet er det også muligt at se de forskellige tandlægers prisliste og sammenligne dem.

Og hos nogle tandlæger, som eksempelvis Tandlægerne på Frederiksberg, er det muligt at gøre brug af studierabat, hvis man studerer, og endda også finansiering til tandlægeregningen, således at beløbet kan deles ud på et ønsket antal måneder.

Så prøv at tage de kritiske briller på og tjek efter om din tandlæge er en af de dyre. Der findes andre dygtige og billige tandlæger derude, der er værd at besøge og overlade sine tænder til.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*