Har du brug for en advokat

En del af os har på et tidspunkt i vores liv brug for juridisk hjælp. Måske er det ikke nødvendigvis i omfanget af en advokat. En jurist kan også ofte være behjælpelig med de små kontraktmæssige udfordringer, som vi må løbe ind i.

Hvilken advokat skal du bruge

En advokat og en jurist er ikke det samme. De har begge gennemgået en bachelor og en kandidatuddannelse i jura fra universitetet. Derudover så har en advokat en treårig uddannelse hvor, at de har stået i lære som advokatfuldmægtig med guidning fra en erfaren advokat på et advokatkontor.

Det er ikke alle advokater som må føre sager hele vejen til Højesteretten. Står du med en sag, som bliver anket fra Byretten til Landsretten og Højesteretten, så kan du altså være tvunget til at skifte advokat undervejs, hvis du fra starten af har valgt en advokat, som er nyuddannet.

Det er selvfølgelig dyrere at hyre en advokat, som kan føre sagen hele vejen, da de er mere eftertragtet, og har en del mere erfaring og viden. Derudover så er mange advokater specialiseret i et bestemt emne, eller har mere erfaring indenfor et bestemt emne, og egner sig måske bedre end andre til at føre din sag.

Hvordan vælger du advokat

Hvilken advokat du skal vælge, er op til dig. En dyr advokat er ikke nødvendigvis en meget bedre advokat.

Ofte så vil de gøre det samme, om du vælger den ene eller den anden advokat. Det forholder sig ikke på sammen måde, som det gør i de amerikanske film, som vi har stiftet vores bekendtskab til advokater i. 

Man kan ikke slippe af sted med hvad som helst. Men en dyr advokat har måske ofte en del mere erfaring og viden. Alt efter hvad, at du skal bruge en advokat til, så skal alle advokater kæmpe for din sag og hjælpe dig til den bedste mulige løsning. Hos Ageras.dk kan du gratis få tilbud på det, som du søger i dit område.

For selvom du vælger en billig advokat, så kan det hurtigt blive et dyrt bekendtskab. Der er fri prisdannelse i Danmark, og de fleste advokaters salær kan derfor være til forhandling. Så lad ikke prisen være det, som afholder dig fra at søge juridisk hjælp før, at du har undersøgt det og forsøgt at forhøre dig rundt omkring.

Jurist eller advokat

Hvis du skal i retten, og har brug for en til at repræsentere dig, så skal du have fat i en advokat. Forskellen på en jurist og en advokat er sort på hvidt, at en advokat kan repræsentere dig foran en domstol. En jurist kan rådgive og vejlede dig fuldstændig ligesom en advokat, men har altså ikke beskikkelse til at forsvare dig i retten. Jurister har heller ikke mødepligt i retten. Har du brug for hjælp udenfor en retssag, så kan det være en fordel at kontakte en jurist i stedet for en advokat. Jurister specialiserer sig også indenfor et givent emne, og kan uden problemer være lige så kompetent som en advokat.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*