E-bogsrevolution på vej

E-handel behøver ikke alene at omfatte handel med fysiske varer, hvor internettet blot er det medium, hvorigennem køber og sælger mødes.

Det omfatter også køb og salg af digitale produkter som points til din Xbox, strikkeopskrifter og e-bøger.

Især det sidste er et marked, der i USA lige nu vokser eksplosivt.

I 2010 blev der solgt e-bøger for 1.2 milliarder dollars i USA alene. 5 år senere var tallet 5-doblet.

Også i Danmark vælger flere forfattere at udgive deres bøger selv. Det er både forfattere, der ellers havde udgivet med forlag, men også nicheforfattere, der næppe havde fået udgivet deres bog. Et eksempel på sidste er cand.jur. Søren Sneftrup, der har begået bogen “Få Job“.

Bogen henvender sig til jobsøgende og omhandler bl.a. jobansøgningen og jobsamtalen. Der findes mange bøger om emnet i forvejen, men bogen adskiller sig ved mere konkret at behandle emnet og give mange lavpraktiske tips og redskaber. Skulle Søren have udgivet denne bog, ville det have krævet en salgstale af en anden verden til et forlag.

Søren valgte at gå udenom hele denne proces og i stedet udgive bogen selv på faajob.dk ved hjælp af CMS’et WordPress og pluginnet Easy Digital Downloads. Bogen blev udgivet i juli 2016 og har per skrivende stund solgt 3 eksemplarer takket være annoncering på Facebook og i Googles søgemaskine.

I Danmark er Søren Sneftrup endnu en af få udbydere af e-bøger. Men markedet vokser og forventes også i Danmark at nå nye højder i 2016.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*