Danskere bruger flere penge på at blive forældre – godt nyt for dansk økonomi

Som tidligere nævnt her på siden befinder Danmark sig på nuværende tidspunkt inde i et sandt babyboom og ved udgangen af sommeren, lå antallet af både graviditeter og fødsler mere end 10% over fødselstallet for samme periode sidste år. Dermed ser det endegyldigt ud til, at 2016 får det højeste fødselstal siden 2009. I samme ombæring ser det ud til at det igangværende babyboom smitter positivt af på privat forbruget  hvilket giver grund til øget optimisme.

Danskere brugere 20.000 kroner på deres første barn i løbet af de første seks måneder

Ifølge en undersøgelse fra slutningen af 2015 af bruger danske førsterangsfogældre op imod 20.000 kroner ekstra på deres første barn i de første seks måneder efter dets fødsel. Ifølge undersøgelsen bruger danske forældre 13.700 kroner i gennemsnit på børne udstyr og 7.500 kroner på døbs fester for barnet. Derudover skal de fleste forældre bruge lignende summer på at gøre deres bolig klar til den lille ny. Mange vælger i denne forbindelse også at anskaffe sig en helt ny bolig hvorfor det reelle forbrug kan være meget højere.

Forbrugsfest på nettet – danske webshops boomer

Det stigende antal graviditeter har også hurtigt sat sit præg på den danske økonomi – navnlig den digitale da det især er på nettet, at kommende forældre foretager mange af deres indkøb.

Hos webshoppen Kidsworld.dk, der sælger børnetøj til børn fra 0-5 år, har man i løbet af hele året haft stigende omsætning og forventer således inden årets udgang at sætte omsætnings rekord.

”Der er ingen tvivl om, at en del af vores øgede omsætning skyldes at der fødes flere børn i år. Dette gør både at forældrene skal ud og købe en masse ekstra tøj, men det gælder også for både venner og øvrige familiemedlemmer til de nyfødte.”

Hos en anden webshop ved navn Babbytoys.dk, der sælger legetøj til børn, er meldingen langt hen ad vejen den samme som hos Kidsworld. Her kan man dog godt mærke, at der er blevet født lidt flere piger end drenge.

”Vi kan tydeligt se at der er travlhed på fødestuerne. Vores fornemmelse er at danske forældre og især bedsteforældre køber mere legetøj til deres børn end tidligere. Særligt pigerne bliver forkælet med mange nye dukker imens drengene får bøger”, udtaler virksomhedens direktør.

Hosb Babytoys har man også lagt mærke til at forældre i dag i forhold til tidligere bruger færre penge på brætspil for i stedet at bruge penge på både gadgets og dukker.

Kan gavne væksten til næste år

Og der er masser af grunde til at glæde sig over det igangværende babyboom. Ifølge flere økonomer vil de økonomiske gevinster ved et babyboom ikke kun gælde for i år men også i årene fremover. Flere eksperter peger på at et stigende fødselstal kan tolkes som et spirende tegn på optimisme, da flere vælger at få børn når de anser fremtiden for at være stabil. Danmark oplevede således sit laveste fødselstal i nyere tid helt tilbage i år 1987 da landet befandt i en dybere finansiel krisen end den vi var vidner til i 2009. Dengang var over 200.000 danskere arbejdsløse.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*