Danmark er godt på vej imod et pengeløst samfund

Danmark bevæger sig i disse år med hastige, men lydløse skridt imod at blive et pengeløst samfund. Således forventer flere investerings banker, at fysiske sedler og mønter til en samlet værdi på over 30 milliarder kroner, vil være forsvundet fra den danske økonomi i 2030. Denne udvikling forventes ydermere at ske, uanset hvilket politiske tiltag, der kan blive iværksat i mellemtiden.

Flere pengeoverførsler vil ske digitalt i fremtiden

Drivkraften bag den nuværende udvikling er fremkomsten af elektroniske betalings former som netbank, Mobilepay og Swift som i løbet af kort tid har sat sit præg på den danske detail branche. Således giver over 60% af danske detailbutikker i dag kunderne mulighed for at benytte mobilepay som betalingsform.

Udover detail branchen, så har den øgede digitalisering også sat sit præg på banksektoren hvor 95% af alle transaktioner sker digitalt. Hos låneudbyderen laanekassen.dk er man ikke i tvivl om, at fremtiden er digital:

“Som det er lige nu så er der ikke nogen tvivl om at mængden af fysiske penge vil falde i fremtiden helt af sig selv. De digitale løsninger både hurtigere, mere praktiske og ikke mindst sikrere at bruge”, udtaler virksomhedens direktør.

Hos en anden låneudbyder, Laan7.dk, er man helt enig i analysen: ”Banksektoren er om nogen et skindene eksempel på, hvor hurtig digitalisering kan ske, og hvor positivt det er for samfundet som helhed. Hos Laan7 peger man på, at blandt andet mængden af røverier er styrtdykket i takt med den stigende digitalisering.

Den digitale valuta lader vente på sig

På trods af den stigende digitalisering lader en egentlig digital valuta dog stadig vente på sig. I løbet af de sidste år har der dog været vigende opbakning til blandt andet Bitcoins som dog har oplevet store udsving i sine kurser, samt blevet beskyldt for at være et middel til at hvide vaske sorte penge.

På trods af den vigende opbakning vælger flere og flere virksomheder dog at tage imod de digitale valutaer. En af disse virksomheder er casinobonussen.dk (link) der beskæftiger sig med online gambling. Her har man i længere tid benyttet sig af Bitcoins med stor succes. Her oplever man at Bitcoins både er hurtigere og nemmere at betale med end en traditionel overførsel fra et Visa-Dankort.

De skandinaviske lande er langt foran resten af EU

Udviklingen i Danmark står dog ikke alene. Således er alle de skandinaviske lande langt fremme med at kunne omstille sig til digitale valutaer og elektroniske betalings former. Norge har for mere end 7 år siden sagt, at man har været i stand til at omstille sig til en kontant fri økonomi, men valgte i 2010 at bremse sin indsats da, der på daværende tidspunkt ikke var opbakning til det i den norske befolkning.

De skandinaviske lande er dog langt foran mange af de øvrige Syd- og østeuropæiske lande. I EU er der dog kommet et større fokus på den øgede digitalisering, hvilket gør, at man for nylig har taget den meget omtalte 500 euro seddel ud af produktionen.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*