500 medarbejdere i Danmark fyret fra Novo Nordisk

Den store danske medicinalgigant Novo Nordisk vil reducere deres medarbejderstab med 1.000 ansatte på verdensplan, hvoraf 500 af medarbejderne skal findes i Danmark.

Deres regnskab fra første halvår samt prispresset fra USA, har derfor nu fået personlige omkostninger for Novo Nordisk.

Medicinalgiganten har i alt 42.300 medarbejder på deres lønningsliste hver måned, hvoraf nedskæringerne først og fremmest vil ramme forskning og udviklingsenheder samt nogle stabsfunktioner i hovedkvarteret.

De berørte medarbejdere i virksomheden har stadig ikke fået besked, men det vil de få inden for de kommende to måneder.

Administrerende direktør Lars Rebien Sørensen beklager dybt, at gode kolleger fra deres arbejdsplads står til at miste deres job.

Samtidig forventes det også at Novo Nordisks driftsindtjening vil falde i 2016 sammenlignet med 2015, hvilket er endnu en grund til, at selskabet har set sig nødsaget til at spare. I 2015 opnåede Novo Nordisk en driftsindtjening på 49,4 mia. kr., hvor flere analytikere forventer en tilbagegang på 247 mio. kr. i 2016.

I de seneste mange år har Novo Nordisk nærmest været en garanti for gode stabile afkast til deres aktionærer. I år har det dog haltet gevaldigt med et prispres fra USA samt et meget skuffende regnskab, hvilket har medvirket til at aktierne er sendt i den forkerte retning.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*