Dansk milliardær høster stort millionudbytte trods rød bundlinje

Selvom den danske milliardær Johan Schrøders personlig ejede koncern J.S.R. er kommet ud af regnskabsåret 2015/2016 med et blodrødt underskud på 29 mio. kr., er det langt fra nok til at vælte den velhavende erhvervsmand.

Til trods for det store tab lægger Johan Schrøder stadig op til, at trække 75 mio. kr. ud i udbytte til ham selv, fremgår det af regnskabet for hans personlig ejede koncern.

Den 76-årige erhvervsmand er blandt Danmarks rigeste personer, hvoraf hans formue stammer fra hans ejerskab af medicovirksomheden Radiometer, som han solgte din andel af tilbage i år 2004.

På baggrund af det nye årsregnskab for J.S.R. koncernen, kan Johan Schrøders egenkapital stadig gøres op i 2,06 mia. kr. Langt de fleste af pengene er placeret i værdipapirer, hvor hans virksomheder ifølge hans nye regnskab har værdipapirer for i alt 1,5 mia. kr.

Det er omkring 300 mio. kr. mindre end hvad hans værdipapirer blev opgjort til i sidste års regnskab. I sidste årsregnskab blev værdipapirerne opgjort til i alt 1,8 mia. kr.

Derfor betegner Johan Schrøder selv resultatet som ”ikke tilfredsstillende”.

Grunde og andre bygninger er i regnskabet opgjort til omkring 210 mio. kr., da J.S.R. –koncernen udover at eje værdipapirer også ejer Heste Herregårds Pension Aggersvold i Jyderup samt K. V. Andersen Non-Food Import Company i København.

Derudover ejer milliardærens personlig ejede koncern ejerandele i en række andre virksomheder.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*