96 Procent af danskerne elsker iværksætteri – De gider bare ikke selv

Danskerne er gået iværksætter amok. Det er blevet mere og mere populært at forfølge drømmen om, at skabe sin egen lykke ved at starte en virksomhed op, på baggrund af en god ide. En undersøgelse foretaget af Anyway viser, at Danmark ligger i top, når det kommer til synet på iværksætteri.

Undersøgelsen omhandler synet på iværksætteri, i 44 lande. Undersøgelsen viste, at Europæerne bliver mere og mere åbne overfor den liberale ide, om at skabe sin egen succes. Undersøgelse viste ligeledes, at danskerne lå helt i top, når det kommer til om man ser positivt på iværksætteri. Hele 96 procent af de adspurgte danskere så positivt på det selvstændige eventyr, der forbindes med iværksætteri. Dette var en del over det europæiske gennemsnit der lå på 76 procent.

Elsker det, men vil helst ikke selv

Undersøgelsen viste ligeledes en sjov forskel på, hvor mange danskere der syntes om ideen om iværksætteri, sammenlignet med hvor mange der egentlig overvejede, at kaste sig ud i eventyret som iværksætter. Det var nemlig kun 43 procent af de adspurgte danskere, der overvejede selv at forfølge drømmen, om at blive sin egen lykkes smed ved at starte virksomhed:

Thomas fra Temashop.dk, der sælger kostumer online udtaler:

“Det kan sagtens være et stort skridt, potentielt at skulle sige sit eget arbejde op for at tage ”chancen” inden for iværksætteri, hvor der ingen garanti er for at lykkes. Men hvis man arbejder hårdt, sørger for at forberede op til launch og får hjælp fra diverse medier, fonde m.m., så er Danmark et godt land at starte egen virksomhed i.

Flere danskere starter online virksomhed

Når danskerne starter iværksættervirksomheder op, er det i stigende grad online virksomheder der bliver oprettet. Dette kan have noget at gøre med, at den danske E-handel er på himmelflugt, når det kommer til udviklingen inden for den digitale form for handel. Den netop offentliggjorte rapport fra DIBS viser, at dansker i 2015 brugte for intet mindre en 90 milliarder på E-handel.

Dette var en stigning på knap 20 procent i forhold til året før, og Dansk Erhverv forventer, at udviklingen fortsat vil stige hen over de kommende år.

Dette gør iværksætteri på internettet til et attraktivt marked, og det er netop dette marked, et stigende antal eventyrlystne danske iværksættere, har fået øjnene op for.

Der er ej heller sammen omkostninger forbundet med at drive virksomhed på internettet, sammenlignet med en fysisk butik, hvor der skal betales husleje og drift.

Det kan være uoverskueligt, at finde ud af alle de praktiske forhold, der er forbundet med opstart af en helt ny virksomhed. Startupsvar.dk hjælper nye iværksættere i gang, ved at bidrage med nyttig information, og svarer endvidere på de mest gængse spørgsmål, inden for området omkring opstart af virksomhed.

Dette handler både om opstartsspørgsmål. Men også løbende vejledning, samt udarbejdelse af forretningsplan og handleplan.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*