Brexit koster 3 milliarder i tabt flyforsinkelse-kompensation

London city skyline from the River Thames

Briterne stemte for få dage siden om, hvorvidt de fortsat ønskede at være medlemmer af EU. Det blev til et nej. En højest overraskende udmelding, der nu ventes at få store især økonomiske konsekvenser.

Det gælder også inden for området for flykompensationer.

I dag er der regler i EC Regulations 261 – gældende for alle EU-borgere og snart således ikke længere briter – om, at en flyforsinkelse på mere end 3 timer udløser ret til en erstatning på halvanden time. Med en længere forsinkelse og flyveture ind eller ud af EU stiger kompensationen endnu mere.

Den britiske avis Telegraph har udregnet, hvor mange penge, de britiske flypassagerer kommer til at gå glip af efter en udmelding af unionen. Tallet er 300 millioner pund – eller knap 3 milliarder kroner (!). Pundets værdi er faldet med mere end 10 % siden udmeldingen af unionen blev til fakta her for en lille uge siden.

Vi skal dog huske i denne forbindelse, at den enes død er den andens brød – for flyselskaberne er det et lille plaster på såret for de mange passagerer, de mister på de ellers meget trafikkerede ruter til og fra London.

Londons rejseaktivitet ventes at dale i forbindelse med Brexit af to årsager.

For det første vil færre turister tage turen til den engelske hovedstad. Uden EU-samarbejdet skal der vises pas, sandsynligvis betales told af varer og anmodes om VISA – ligesom vi kender det fra rejser til USA.

Herudover ventes samhandlen med det britiske fra de øvrige EU-lande at falde. Dette betyder færre forretningsrejsende. Det er ellers dem, der især er med til at fylde hoteller i London op, da de private turister har tendens til at vælge billigere alternativer fra AirBnB, hostels og andet hvor det kan lade sig gøre i den dyre, engelske hovedstad.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*