Det brandvarme boligmarked smitter af på e-handlen

Selvom den danske økonomi hakker af sted i et ujævnt væksttempo, så er der heldigvis fuld knald på det danske boligmarked og det har hurtigt smittet af på e-handelen herhjemme, hvor en lang række nye webshops profiterer på små nicher af boligmarkedet.

Boligmarkedet er brandvarmt

Det danske boligmarked fortsætter med at køre derudad. Ifølge de nyeste boligtal fra i sidste måned er boligfesten godt repræsenteret i hele landet herunder i Nordjylland, hvor der meldes om den største efterspørgsel i mange år. Før finanskrisen var Nordjylland ellers er område hvor priserne hverken steg eller faldt i på samme niveau som i resten af landet. Derudover fortsætter priserne med at stige i både København og Aarhus, der i mange år har haft glæde af stigende boligpriser.

Boligmarkedet smitter hurtigt af på e-handlen

Og det er ikke kun hos ejendomsmæglerne at man kan glæde sig over udviklingen på det danske boligmarked. Også inden for e-handlen gnider man sig flere steder i hænderne for i løbet af de sidste par år, er der kommet en skarp stigning i antallet af nye webshops, der henvender sig særligt imod boligkøbere. Årsagen til denne udvikling skyldes først og fremmest at mange danskere vælger at bygge deres egen bolig, og når det sker, skal de fleste ud og investere i alt fra både nye hvidevarer til boligalarmer og møbler. Og når først danskerne har fundet den store tegnebog frem, plejer de at svinge dankortet indtil banken siger stop og det er denne tendens som mange spirende webshop ejere forsøger at udnytte.

En af disse mange nye webshops er webshoppen boligalarmer.dk, der som navnet antyder sælger boligalarmer og her kan man klart mærke at danskerne er på udkig efter nye boliger.

”Vi kan tydeligt mærke, at boligmarkedet har det godt. Vi kan også se at de fleste uden for hovedstadsområdet foretrækker at bygge deres eget hus fra bunden og i den forbindelse er det vigtigt, at huset og ikke mindst sikkerheden er i orden”, udtaler virksomhedens direktør.

Et andet eksempel på en af disse mange nye webshops er webshoppen tonerland.dk, der sælger kontorartikler med særligt fokus på blækpatroner. Her har man valgt at henvende sig imod en særlig del af boligkøberne og indtil videre har det været en succes.

”Vi kunne se, at især anden gangs boligejerne, der ofte flytter fra de større byer til forstæderne for at bygge hus, bruger mange penge på at etablere et arbejds kontor i hjemmet og det ville vi gerne udnytte på bedste vis”, udtaler en talsmand for virksomheden.

En tendens der vil fortsætte i de kommende år

Hvis man spørger folk med kendskab til dansk e-handel så er buddet at den nuværende udvikling vil fortsætte i de kommende år. Hos danske økonomer er der ingen forventninger om pludselige opbremsninger i boligmarkedet og så længe det ikke er tilfældet, så er forventningerne, at flere iværksættere vil forsøge at få en bid af den store boligkage. Hvis der skulle opstå en boligkrise forventer man, at antallet af webshops til gengæld vil falde hurtigt,da webshops i modsætning til traditionelle butikker er hurtige til at tage bestik af markedet og eventuelt omstille sig til andre mere profitable markeder.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*