Boligjobordningen giver et boost til e-handlen

Boligjobordningen – eller håndværkerfradraget – har levet en omtumlet tilværelse siden den første gang så dagens lys i 2011. Men på trods af den vedvarende kritik, så viser det sig nu, at håndværkerfradraget, udover at skabe øget beskæftigelse, også er med til at give et boost til e-handlen herhjemme.

Udskældt fradrag øger beskæftigelse og e-handlen

Boligjobordningen har levet en hektisk tilværelsen siden den første gang blev indført under VK-regeringen i 2011. Adskillige økonomer har advaret imod ordningen, der frygtes at kunne føre til skævvridninger af dele af det danske arbejdsmarked, hvilket man frygter at gøre afhængige af statstilskud for at kunne overleve. På den anden side har skiftende regeringer prioriteret at holde hånden over beskæftigelsen efter finanskrisen, samt at mindske sort arbejde i en periode, hvor der har været en høj arbejdsløshed. Og nu viser det sig rent faktisk, at håndværkerfradraget har været en god ting for beskæftigelsen. Således er der blevet skabt mere end 1000 nye job hvert år som følge af håndværkerfradraget. Dette skyldes blandt andet at man har kunnet bruge håndværkerfradraget i sin almindelige bolig samt i sit sommerhus, hvilket har skabt vækst i sommerhusområderne langs den jyske vestkyst.

Og udover at øge beskæftigelsen, så er håndværkerfradraget også med til at give et boost til den danske e-handel.

Flere finder en håndværker eller rengøringskone på nettet

Årsagen til denne udvikling skal findes i, at flere og flere danskere vælger at søge efter enten en håndværker eller en rengøringskone, som man kan få tilskud til med det nuværende håndværkerfradrag, på nettet. Således kan man via Google se en stigende interesse igennem årene for at benytte sig af boligjobordningen og både hos bygge- og rengøringsbranchen er der tryk på kedlerne.

Emil Blücher, der er tidligere partner i to rengøringsvirksomheder samt medejer af den onlinebasserede rengøringsportal Huma.dk, er ikke overrasket over, at danskerne starter deres søgen på nettet.

”Hvis man ikke er vant til at købe en bestemt ydelse er det naturligt, at man forsøger at danne sig et overblik over for eksempel priser og betingelser over nettet. Derudover ved de fleste også godt, at der kan være penge at spare online.”

Fortsat et stort potentiale for håndværkervirksomheder på nettet

Og netop da flere og flere vælger at finde deres håndværker eller rengøringskone på nettet bliver det endnu vigtigere, at man som virksomhed er tilstede på nettet, end det er tilfældet i dag. Og her er der stadig mange især håndværkere, der får for lidt ud af de nye digitale trends. Således viser undersøgelser, at kun 40% af alle håndværkere gør aktivt brug af deres hjemmeside i forbindelse med hvervningen af nye kunder. Det samme har i mange år også gjort sig gældende for rengøringsbranchen og Emil Blücher er enig i, at der er brug for øget digital eksponering hvis man skal klare sig godt i fremtiden: ”Øget eksponering på nettet er guld værd og inden for rengøringsbranchen er der stadig mange der ikke får høstet de lavsthængende frugter.

Blandt andet ville Emil Blücher opfordre flere virksomheder til at sørge for at man både kan købe eller bestille en ydelse via deres hjemmeside frem for at man næsten udelukkende kan bruge en hjemmeside til at finde information om en virksomhed.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*