Bilka er den mest populære danske webshop – fødevarer rykker på nettet

Igennem mange år har tøj og sko været danskernes fortrukne varer at handle på nettet, men ifølge en ny undersøgelse, ser det nu ud til, at danskerne er klar til at handle dagligvarer på nettet, og det kan muligvis blive en gamechanger for dansk e-handel vurderer flere eksperter.

Danskerne begynder at handle dagligvarer på nettet

Siden 2008 har den danske e-handel vokset eksplosivt og siden da, har den danske e-forbruger skulle finde sin profil hvilket har betydet, at der har været stor udskiftning på posten som den mest populære danske webshop.

I løbet af de sidste år er prisen således gået til både Elgiganten og Saxo.com, men ifølge en ny undersøgelse foretaget af CupoNation, i perioden december 2015-maj 2016, så er Bilka indtil videre den klart mest populære danske webshop med over 7,7 millioner gæster indtil videre.

Flere eksperter har i mange år forudsagt at dagligvarebutikkerne som Bilka.dk og Coop.dk ville blive dominerende herhjemme men indtil videre har det ladet vente på sig, men med denne seneste opgørelse kunne det tyde på, at danskerne endelig har vænnet sig til tanken om at få kød og grøntsager leveret direkte til døren. Coop.dk indtager således en sikker femteplads på listen over mest populære danske webshops med 3,94 millioner besøgende indtil videre.

Tøjbranchen er blevet langt mere konkurrencepræget

Til sammenligning så går de danske tøjbutikker tilbage. Dette skyldes ifølge flere analytikere, at markedet både er ved at være mættet, samt at konkurrencen fra udlandet i form af blandt andre tyske Zalando og svenske H&M har gjort det sværere at få en fod indenfor. Dette kan man berette om hos webshoppen Andpants.com, der mod alle odds har fået foden indenfor på det danske tøjmarked. Deres direktør udtaler:

”Der er ingen tvivl om, at det er et svært marked at komme ind på. Der er brug for at man specialiserer sig som vi har gjort i bukser, og så skal man være tålmodig og arbejde benhård.”

Kan blive en gamechanger for dansk e-handel

Ifølge flere eksperter kan Bilka.dk og Coops stigende succes blive en gamechanger for dansk e-handel. For selvom Bilka.dk er den mest populære danske webshop, så er det danske marked i vid grad domineret af udenlandske webshops. Således topper Amazon og eBay listen over de mest besøgte webshops herhjemme med henholdsvis 17 og 15,9 millioner besøg indtil videre i år.

Bilka.dk indtager til sammenligning en samlet femteplads over de mest besøgte webshops herhjemme.

Men hvis danskerne i stigende grad vælger at handle flere dagligvarer over nettet, kan dette booste de danske virksomheders samlede andel af e-handlen, da dagligvaremarkedet ikke er et marked som udenlandske konkurrenter kan trænge ind på indenfor nær fremtid.

Mange politikere håber derfor på, at de lavere priser på nettet, kan være med til at holde flere penge i Danmark, samt være med til at reducere mængden af grænsehandel ved den dansk-tyske grænse, der i de seneste år har været stigende.

Stadig et stort stykke op til de mest populære varekategorier

Selvom der er stor vækst lige nu inden for salget af dagligvarer online, så er der stadig et stykke op til både rejser, tøj og elektronik som er nogle af de mest populære varegrupper på nuværende tidspunkt. Dette skyldes i følge flere eksperter at disse varer er nogle af de mest populære nær danskerne skal købe gaver til både jul og fødselsdage. Hvis du selv mangler noget gave inspiration kan du finde det her.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*