Brexit koster milliarder i tabt flykompensation

Briterne har forladt EU og dette har kostet dem milliarder i tabt flykompensation. Det forventes at de står til at tabe helt op i mod 300 mio. £ i flykompensation om året, hvilket svarer til flere milliarder i danske kroner.

I og med at de britiske rejsende ikke længere er en del af EU, vil op i mod 61 procent af alle de flyvninger, der tidligere har været berettiget til erstatning ikke længere kunne få erstatning. Det viser nye tal fra EU-Claim, der samler data og overvåger samtlige europæiske luftfartsselskaber og modtager daglige data omkring flyforsinkelser.

Det har derfor kostet briterne rigtig mange penge at melde sig ud af EU. En beslutning de dog selv har valgt, men om det er den rigtige – kan kun tiden vise.

Sådan bliver tabet regnet ud

De omkring 300 mio. £ briterne står til at tabe per år, er blevet beregnet ud fra simpel statistik. Hvert år bliver hver enkelt passager tildelt omkring £ 274 i kompensation for flyforsinkelser samt aflysninger. Med et gennemsnit på 150 passagerer per flyvning vil en anslået værdi på £ 41.000 altså gå tabt til kompensation per flyvning hvert år.

Med omkring 7242 flyvninger om året forventes det ikke længere, at briterne vil være berettiget til kompensation, da det samlet forventede tab vil være omkring 300 mio. £ for udelukkende de britiske rejsende.

Har flere konsekvenser

Udover at de briterne står til et massivt tab i flykompensation primært på grund af flyforsinkelser og aflysninger, vil Brexit også have flere andre konsekvenser. Nu da Storbritannien har forladt EU, vil de ikke have nogen ret til erstatning eller ret til nogen pleje.

Det betyder, at hvis en britisk families fly er aflyst og de skal vente til dagen efter, vil de ikke have ret til nogen pleje i form af mad og drikke samt overnatningsmuligheder. Den eneste mulighed de vil have, vil være at sove på lufthavnens gulve natten over. Et scenarie de fleste helst gerne vil undgå, hvis det er muligt.

Førhen havde briterne også ret til at lægge sag an i mod andre flyselskaber i andre EU-lande, men når de britiske rejsende ikke længere er en del af EU, vil det efterlade dem uden krav og erstatning og de kan derfor heller ikke længere lægge sag an i mod andre europæiske flyselskaber. Derudover er der risiko for dyrere flybilletter som følge af den mindre konkurrence fra andre EU-selskaber og opsatte toldbarrierer. Et fænomen den danske flybilletportal Rejsepriser holder øje med.

Derfor har det haft flere store konsekvenser for de britiske rejsende, at de nu ikke længere er en del af EU.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*