Babyboom godt nyt for danske webbutikker

Igennem de senere år har fødselstallet I Danmark ligget på historisk lave niveauer. Således blev der født under 60.000 nye børn i 2014 hvilket var det laveste antal siden 1987. Men nu ser tendensen ud til at vende da der i år forventes 5000 fødsler mere end sidste år, og denne udvikling er særdeles godt nyt for flere danske webshops.

Babyboom på vej i 2016

Siden finanskrisen indtraf i 2009 har det danske fødselstal ligget på et historisk lavt niveau, hvilket kulminerede i 2014, hvor der kun blev født 56.000 nye børn i Danmark, hvilket er langt under et stabiliserende niveau. Men nu ser den negative kurve endelig ud til at være knækket endegyldigt. Således meldes der om stor travlhed på de danske fødestuer, og man forventer således, at der i år vil blive født over 1200 flere børn end sidste år alene i juni og juli måned. Samlet set håber man at der vil blive født omkring 5000 flere børn i år sammenlignet med sidste år. Og hvis denne prognose holder stik, så vil dette være den største årlige stigning i fødselstallet siden slutningen af firserne, hvor Danmark befandt sig en alvorlig økonomisk krise.

Danskerne køber børnetøj og barnevogne over nettet

Denne udvikling kan tydeligt mærkes på nettet hos en lang række danske webshops for ligesom med mange andre brancher, så vælger de kommende danske forældre i stigende grad at foretage deres indkøb på nettet. En af de mange webshops der derfor har ekstra travlt i år er webshoppen Littleones.dk, der sælger tøj og udstyr til børn. Her har man aldrig før haft så travlt. Det er især salget af tøj der er gået frem og det med god grund, for danske forældre går meget op i at deres børn skal have det helt rigtige tøj fra starten både hvad angår mærker og kvalitet.

En af grundende til at mange vælger at foretage deres indkøb over nettet er både at der skal foretages mange forskellige indkøb når man skal være forældre og ved at gøre det over nettet kan man ofte spare både penge og tid og ikke mindst undgå stress i forhold til at tilbringe en hel dag i eksempelvis BabySam.

Gode nyheder for dansk økonomi generelt

Det stigende fødselstal er dog ikke kun gode nyheder for de kommende forældre og de danske webshops men også for dansk økonomi som helhed. Et stigende antal nyfødte plejer helt naturligt at bidrage til højere privatforbrug både på kort og lang sigt. Samtidig kan denne udvikling tolkes som om at danskerne ser lysere på fremtiden og at vi dermed har lagt finanskrisen endegyldigt bag os da mange danskere vælger at få børn når man har tiltro til fremtiden.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*