Antallet af babyer boomer, men barnetøjbranchen kæmper for at overleve

Ifølge de seneste undersøgelser fra Danmarks statistik, så befinder Danmark sig på nuværende tidspunkt midt i et sandt babyboom, og antallet af fødsler i Danmark er på nuværende tidspunkt allerede 10% højere end sidste år. Men på trods af de positive nyheder, så stiger antallet af konkurser indenfor babytøjsbranchen.

Danmark på vej imod et sandt babyboom

Ifølge de seneste undersøgelser foretaget af Danmarks statistik, så er Danmark stødt på vej imod at befinde sig i et sandt babyboom. Antallet af fødsler ligger på nuværende tidspunkt allerede 10% over niveauet fra sidste år og dermed ser det endelig ud til at der igen vil blive født over 60.000 nyfødte børn efter en årrække hvor det danske fødselstal har ligget på det laveste niveau i mere end 30 år.

Det lave fødselstal i de seneste år skyldes ifølge flere eksperter den dårlige økonomiske udvikling, og netop derfor vækker det glæde hos mange at fødselstallet nu igen er på vej op, da det kan være et tegn på en større optimisme i den danske befolkning.

Flere konkurser inden for barnetøjsbranchen

Men selvom mange er glade for denne udvikling så er der især en branche hvor babyboomet ikke har fået smilene frem endnu, og det er paradoksalt nok i barnetøjsbranchen. Årsagen til dette skyldes først og fremmest, at der i de seneste år er kommet langt flere webshops til som sælger børnetøj og babyudstyr. Det verserende babyboom har derfor øget konkurrencen i branchen markant, og det har fået flere webshop til at dreje den virtuelle nøgle om.

En af dem som kan mærke den tiltagende konkurrence men som har formået at holde skindet på næsen er webshoppen Dreamforkids.dk, der har valgt at specialisere sig i sengetøj til børn.

”Vi kan godt mærke at der er kommet kamp om kunder – og det skyldes først og fremmest, at alle webshops fokuserer på de samme produkter. Vi har valgt at gå mere over til sengetøj i stedet for almindelig tøj og det er netop disse varer som gør os i stand til at være med”, udtaler virksomhedens direktør.

Udover et stigende antal webshops, så kommer en stor del af den øgede konkurrence fra de traditionelle detailbutikker såsom BabySam, der har taget skeen i den anden hånd og banket priserne i bund.

Dem som også mærker det er webshopudviklere som indexed.dk, der udvikler hjemmesider til danskerne. På grund af væksten i babytøjsbranchen, er efterspørgslen efter hjemmesider også blevet større.

Babybooms er samlet set godt nyt for den danske økonomi

Selvom det nuværende babyboom er dårligt nyt for en række danske webshops, så er det overvejende en god nyhed for hele den danske økonomi. Et stigende antal fødsler vil automatisk medføre et højere forbrug i fremtiden, og dermed er der forhåbninger om, at det stigende antal fødsler kan bidrage til at øge privatforbruget allerede til næste år, da især privatforbruget har haltet siden finanskrisen satte ind i 2009.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*