Amazon i fremmarch

Stærk indtjening fra Amazon og et løft til virksomhedens lager har gjort dens grundlægger, Jeff Bezos til verdens tredje rigeste person, ifølge Forbes. Jeff Bezos ejer 18% af Amazons aktier, som er steget 2% indenfor de sidste 2 uger. Forbes har anslået hans formue til at være kr. 350 milliarder.

Amazons omsætning slog analytikernes forventninger, en klatring på 31% fra sidste år til kr. 150 mia. i andet kvartal. Resultatet for e-handel giganten var kr. 5,7 mia. sammenlignet med 612 mio. i 2015. Ifølge Forbes skøn, er Jeff Bezos formue kun overgået af Microsofts grundlægger Bill Gates og Zara’s grundlægger Amancio Ortega. Amazon havde udviklet et ry for at annoncere en lille eller ingen fortjeneste hvert kvartal, men syntes at ramme et vendepunkt sidste år og har set forbedring af indtjeningen siden. Amazon aktier peaket 50% siden februar.

Amazon Prime og Prime Day

Amazons Prime medlemskab, som tilbyder ekstra tjenester, herunder gratis forsendelse for et årligt gebyr, så imponerende international vækst.

I juni, lancerede Amazon i Indien for at udnytte landets store forbrugermarked. Amazon har sat skub i Prime medlemskabskampagnen ved at forbedre sin video streaming tilbud, et område, hvor den konkurrerer med Netflix. Prime Day, Amazon årlige salgsfremmende købe festival tidligere på måneden, var selskabets største salgs dag nogensinde.

Amazon er vokset sin markedsandel i cloud opbevaring af data i forhold til konkurrenter som Microsoft og Google. På samme tid har Amazon også været på udkig for at udvide sin tilstedeværelse på andre områder og er så sandelig i stor vækst.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*