Tips til dig der drømmer om at være selvstændig

Går du med en iværksætter i maven og drømmer om at tage springet og etablere din egen virksomhed? Så er du havnet det rigtige sted. Her guider vi dig til, hvad du skal være opmærksom på, for at blive klar til at være selvstændig.

Hvad er dine ambitioner?

Mange selvstændige starter deres virksomhed som en hobbyvirksomhed, og beholder deres fuldtidsjob ved siden af. En hobbyvirksomhed er en virksomhed der er startet af ejerens personlige interesser og som er underlagt færre krav end andre virksomhedsformer. Det er ikke dig selv, men derimod SKAT der vurderer hvorvidt din virksomhed er en hobbyvirksomhed eller ej. Det vurderes på baggrund af formålet med virksomheden, omfanget af virksomheden og økonomien i virksomheden.

Har du større ambitioner for din virksomhed, og drømmer om at arbejde fuldtid med den på længere sigt, skal du ikke starte den som hobbyvirksomhed, men derimod som en erhvervsvirksomhed der skal CVR-registreres. Du kan enten starte din virksomhed som anpartsselskab, aktieselskab eller enkeltmandsvirksomhed. Den her artikel henvender sig hovedsageligt til dig, der vil bygge en erhvervsvirksomhed op fra bunden, og har store ambitioner for fremtiden.

Indret dit kontor

Når du starter din egen virksomhed, er det en god idé at indrette et ordentligt kontor, der indbyder til fokuseret, koncentreret arbejdstid. Det gælder, uanset om du har et kontorlokale, eller om du starter med at arbejde hjemmefra. Når man indretter sit kontor – hjemme eller ej – er det vigtigste at man skaber rammerne for et sted man kan være produktiv. Et sted man forbinder med arbejde. Lige præcis derfor, er det en rigtig dårlig idé at arbejde ved spisebordet, i sofaen eller i sengen.

En af de ting der er gode at have på kontoret, er et hævesænkebord. Det sikrer at du kan indstille din arbejdsposition korrekt og også at du har mulighed for at arbejde stående, hvilket også er med til at styrke koncentration og din generelle sundhed. Af samme grund skal du have en ordentlig kontorstol, der både kan indstilles i højde og ryglæn. Herudover er det praktisk at have et whiteboard, som både fungerer til at holde styr på dine idéer og til at visualisere ting for dine kunder. Klik her for at finde flere ting til dit kontor.

Kapital er altafgørende

Som iværksætter er det normalt at komme til at mangle kapital – og det er også ofte det der gør, at startups går neden om og hjem. Derfor er det vigtigt at have en plan for, hvordan du vil skaffe kapital helt fra start. Selv hvis du selv har midlerne til at skyde penge i din virksomhed, skal du forvente at de forsvinder hurtigt. Der er flere forskellige måder du kan skaffe kapital på.

I første omgang er det en god idé at snakke med din bank. Det er let at sætte et møde op og fremlægge din forretningsplan – desværre er det knap så let at få lov til at låne penge, da bankernes ikke ligefrem er risikovillige. En anden måde du kan søge kapital på, er gennem private investorer – for det meste er det enkeltpersoner der har interesse for iværksætteri og vil investere deres penge. Generelt er de meget mere risikovillige end banken.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*