Konfirmationstid: Disse gaver hitter på nettet

Påsken står lige for døren og det betyder også at den næste generation af unge danskere skal konfirmeres – en begivenhed der traditionen indeholder masser af gaver. Og ligesom i resten af samfundet så vælger flere og flere forældre at klare deres gave indkøb over nettet. Her er det særligt tøj, elektronik og ikke mindst smykker der hitter i år.

Danskerne bruger flere penge på gaver online

I løbet af de sidste år har e-handlen fortsat taget store bider af den danske detailhandel – og et af de tidspunkter hvor dette for alvor kommer til udtryk er i tiden omkring påske, der markerer starten på konfirmationsmåneden. I løbet af de sidste par år er danskerne forbrug på gaver til konfirmander blevet øget væsentligt og dette skyldes ikke mindst at flere danskere vælger at foreage en større del af deres indkøb online, hvor priserne oftest er lavere end i de traditionelle butikker.  Sidste år viste en undersøgelse at danskerne nu i gennemsnit bruger 15.000 kroner på gaver og tøj til konfirmanden og dennes familiemedlemmer.

Dette køber forældrene til deres børn

Og det er heller ikke billige gaver som danske forældre køber til deres børn. Udover tøj, så vælger rigtig mange danskere at købe både smartphones, computere, cykler og ikke mindst smykker til deres børn. Der er dog forskel på drengekonfirmanderne og pigekonfirmanderne. Hvor begge køn ofte får en smartphone i gave så er det langt mere udbredt af pigerne får smykker som halskæder og ringe, imens mange drenge får et ur i konfirmationsgave. Dette bekræftes af webshoppen Muuio.dk, der sælger ure. Her har man ifølge indehaveren ekstra travlt op til konfirmations weekenderne:

“Der er ingen tvivl om at ure er en populær gave til konfirmanderne. De koster ikke det hvide ud af øjnene, men på trods af det får man en god gave af god kvalitet der kan holde i mange, mange år,” siger virksomhedens direktør.

Danskerne vil forsætte med at bruge flere penge på konfirmationer til næste år

Og hvis man skal tro en stribe danske forbrugerøkonomer, så ser det ikke ud til at danskerne i de kommende år vil bruge færre penge på konfirmationer – tværtimod. Her peger flere økonomer på at de lave renter, den gode udvikling på arbejdsmarkedet og real lønstigninger som mange oplever i disse år, vil bidrage til at øge værdien af konfirmationsgaverne i de kommende år. Dermed ser det ud til at forbrugfesten kan fortsætte lidt endnu for danske familie – ikke mindst online!

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*