Har din webshop styr på moms?

Hvis du har en webshop, har du helt sikkert styr på det med momsen, ikke? Moms og skat generelt er en kompleks størrelse, og skatteretten kan være svær at læse og sætte sig ind i for helt almindelige virksomhedsejere, hvis kompetenceområde ligger i at sælge og drive en succesfuld virksomhed. Der er rigtig mange ting, du skal have styr på, når du har en webshop, og som ejer af webshoppen er det dit ansvar, at det hele spiller og foregår på korrekt juridisk vis.

Derfor er der en lang række ting, du bør tænke over, når det kommer til din virksomheds skatte- og momsforhold, og i denne artikel vil vi forsøge at kaste lidt mere lys over nogle af de overvejelser, du bør gøre dig i den forbindelse.

 

Har din virksomhed haft vokseværk?

Det er heldigvis en direkte forbindelse mellem flere ansatte og succesen af din virksomhed, og det er jo udelukkende en god ting, som du bør være stolt over. Men der kommer også en lang række mere komplicerede skattemæssige problemer sammen med det, og det bør du få en professionel til at rådgive dig om.

Som virksomhed med vokseværk er det vigtigt at have styr på, hvordan det stiller økonomien i din virksomhed. For dig som ejer er det vigtigste at fastholde dine visioner for virksomheden og sørge for, at I kommer fremad, og derfor er det også en rigtig god idé at få hjælp udefra til at gå jeres skatteforhold igennem, så SKAT ikke kommer og lukker festen pludseligt.

 

Sælger du til udlandet?

Har du taget din virksomhed til det næste niveau, og sælger du dermed til udlandet? Europa er et meget oplagt næste skridt for din danske webshop, da alle landene ligger forholdsvist tæt på, og du dermed hurtigt kan sende dine produkter til udlandet.

Det Europæiske marked er enormt interessant at komme ind på, men rigtig mange virksomheder vælger ikke at gå den vej, på grund af de mange forskellige sprog og andre forhold, der gør det hele lidt mere besværligt, end hvis man bare satser på det danske marked.

Men Danmark er en meget lille spiller i Europa, og derfor er det en enormt stor mulighed at gå den vej.

Husk dog på, at det åbner op for en hel masse spørgsmål om moms, for i nogle tilfælde er det sådan, at momsen på dine produkter bestemmes ud fra køberens geografiske placering fremfor sælgers, og derfor vil en tysk kunde i nogle tilfælde ikke skulle betale dansk moms med derimod tysk moms.

 

Det er en stor labyrint, og igen er det en god idé at tale med en professionel om det. Vi kan kun anbefale, at du tager kontakt til en dygtig skatteadvokat, der har stor ekspertise på området. Hos Hviid Advokater kan du blive meget klogere på alle skatteretslige forhold og få styr på din moms. Hviid Advokater kan findes her.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*