Firtal Web

Firtal Web er succesvirksomheden der er drevet af to jyske iværksættere fyre ved navn Jesper Ernst Hvejsel og Mikkel Harken Salling. De har igennem de sidste 10 år drevet en lang række succesfulde webshops, heriblandt Made4men.dk, Helsebixen.dk og Razorpit.com.

Deres første online webshop Made4men.dk blev stiftet tilbage i år 2006, hvor Jesper havde været en tur i Matas. Det er dog ikke altid, at mænd føler sig lige tilpas eller på hjemmebane i Matas, da det primært er kvinder, der handler der.

Præcis den følelse sad den unge fyr Jesper med tilbage i 2006 og dette blev derfor hans og Mikkels første skud på en webshop, der havde i sinde at sælge hudplejeprodukter til mænd på nettet.

Løvens hule

Firtal Web består derfor at flere succesfulde webshops og i 2015, var både Jesper og Mikkel med i DR1s nye iværksætter program ”Løvens Hule”, hvor de søgte en investering til deres virksomhed Razorpit på én million kroner for en ejerandel på 10 procent.

Kort inde i Jesper og Mikkels præsentation af deres virksomhed Razorpit tager hele situationen dog en uventet drejning og for de fem løver i programmet, var det ikke længere kun deres virksomhed Razorpit, der var interessant

De fem kendte investorer var interesseret i at høre mere om Jesper og Mikkel og de to jyske iværksættere endte derfor med at få en investering på hele tre millioner, fremfor en million kroner.

Tre af de fem investorer endte med at købe sig ind i ikke kun Razorpit, men derimod alle Jesper og Mikkels virksomheder for en samlet ejerandel på 15 procent. Det har vist sig, at være en rigtig fornuftigt investering for de to jyske iværksættere.

Deres værdisætning er steget fra 20 mio. kr. til nu omkring 100 mio. kr. efter at henholdsvis Christian Stadil, Tommy Ahlers og Jesper Buch har investeret i alle deres virksomheder.

Køber to nye virksomheder hvert år

Samtidig har de to jyske iværksættere planer om, at investere i to nye virksomheder hvert år fremadrettet. De vil opkøbe virksomheder, der på nuværende tidspunkt omsætter for mellem 10-50 millioner kroner, men som på sigt skal kunne nå en omsætning på 100 millioner kroner inden år 2025.

Fra år 2025 forventer de to jyske iværksætters virksomhed Firtal Web, at have en omsætning på en milliard kroner. Om denne plan holder stik, kan kun tiden vise.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*