Efter den store udvidelse af EU imod østen, opstod der hurtigt voksende og dynamisk forretningsområde, der krævede fleksibelt arbejdskraft bragt til og fra landet ved behov. Særligt i servicebranchen er der stort behov for billig arbejdskraft i Danmark. Derudover kan dette også hjælpe med familiesammenføring.
Danmark skal tiltrække udlændinge
Det er Danmarks interesse, at danske virksomheder kan tiltrække, modtage og fastholde højtkvalificerede udenlandsk arbejdskraft. Udenlandsk arbejdskraft er i praksis blevet en helt uundværlig del af arbejdsstyrken og udgør i dag 10 pct. Af lønmodtagerne i Danmark. De udenlandske medarbejdere er både en gevinst for virksomhederne og for samfundet som helhed.
Mange virksomheder har svært ved at skaffe den arbejdskraft, der har brug for. Udlandet er derfor en vigtig rekrutteringskanal. For at undgå at væksten i Danmark bremses af mangel på arbejdskraft, skal det være nemt for virksomhederne at hente kvalificerede medarbejdere i udlandet.
Danmark hat stor interesse i, at kvalificerede udenlandske medarbejdere bliver her så længe som muligt. Danmark skal i fremtiden være et sted, hvor der bliver taget godt imod, og hvor det er attraktivt udenlandsk arbejdskraft og deres familie at være.
Fremtidig nemmere rekruttering
Danmark skal i fremtiden i højere grad markedsføre sig selv, som en spændende karrieredestination i udlandet, så flere internationale talenter søger mod Danmark. Danmark har meget at byde på, men det er relativt få i udlande, der kender til mulighederne for at skabe en karriere i Danmark.
Det skal i denne sammenhæng være nemmere for danske virksomheder at ansætte udenlandske medarbejdere. Det er de seneste år blevet sværere for virksomgederne at hente kvalificerede medarbejdere til Danmark uden for EU, da adgangsordningerne er blevet skærpet. Det er en forkert retning at gå, nå virksomhederne i stigende grad oplever mangel på kvalificerede medarbejdere. Regeringen har planer om at gøre det nemmere at skaffe udenlandsk arbejdskraft, dog med en beløbsgrænse. Her er der særligt snakke om indere, kinesere, russere og mexicanere.
For at få arbejdstilladelse i Danmarks er det et krav, at man har fået tilbudt arbejde til en årsløn på minimum 417.793,6 kroner. Antallet af personer rekrutteret vis beløbsordningen er i perioden 2010-2017 steget fra knap 1.000 til knap 6.000 personer.
Billig arbejdskraft igennem årtier
Danmark har gennem mange år benyttet sig af billig, udenlandsk arbejdskraft. Det skyldes særligt det store fald der ses, i uddannelsen af håndværkere. Det skal selvfølgelig ikke få branchen til at stå stille eller påvirke Danmarks økonomi, hvilket har medført udenlandsk arbejdskraft i perioder.
Balticworkforce har mere end 10 års erfaring med rekruttering af billig arbejdskraft fra særligt Østeuropa til danske virksomheder i en bred vifte af brancher. Deres kompetencer spænder bredt og derfor kan vi hjælpe dig, uanset hvilken branche du arbejder inden for. Balticworkforce kan både levere faglært såvel som ufaglært eller manuel arbejdskraft til dig og din virksomhed.
Igennem de sidste 10 år har efterspørgslen efter faglig kompetent arbejdskraft været stigende inden for en bred vifte af brancher og industrier herunder, hvilket har øget konkurrencen væsentligt og skabt øget fokus på lønsomhed.
Leave a Reply