Få en investor med i virksomheden

Mangler du startkapital til at komme i gang med din iværksætterdrøm? Har du den gode ide, kan du være heldig at få hjælp af en Business Angel. En Business Angel kan blive din skytsengel og kan hjælpe dig med meget mere end bare startkapital. Vi beskriver i denne artikel, hvad en Business Angel er, og hvordan en sådan kan hjælpe dig.

Overvej mulighederne

Der er en pris for en Business Angel, og der er derfor en masse overvejelser, du skal gøre op med dig selv. Vil du have en investor, som kan give dig kapital til at komme i gang, eller vil du klare det hele selv for de penge, du nu har? Er du klar til at afgive måske 15 % af din virksomhed, eller vil du have det fulde ejerskab? Har du et professionelt netværk, eller vil du gerne have et?

Du afgiver en procentdel af din virksomhed

En Business Angel skal typisk have en andel af din virksomhed, som betaling for lånet. Det kan være, at en Business Angel låner dig 60.000 kroner. Som betaling herfor giver du din investor 15 % af din virksomhed. Du betaler tilbage over en række år, så der er god tid til at blive etableret. Du skal dog også være opmærksom på, at du hæfter personligt for lånet, så kan du ikke betale lånet tilbage via andelen, skal du selv betale for lånet, som bliver pålagt renter. Til at starte med er lånet nemlig uden renter, gebyrer eller afdrag, og der kommer kun renter på, hvis tilbagebetalingen eller virksomheden flopper.

Startkapital, netværk og sparring

Kan du ikke få dig selv til at afgive måske 15 % af din virksomhed, skal du ikke bruge en Business Angel. Vil du derimod gerne afgive en del af virksomhed i bytte for startkapital, netværk og sparring, som er guld værd og ikke kan købes for penge, så indsend din case til en Business Angel, og håb på, at du bliver en af de udvalgte. Det er nemlig ikke alle og enhver, der kan få hjælp af en Business Angel. Et rigtig godt startpunkt er, at du selv tror på din ide. Gør du ikke det, vil en Business Angel heller ikke gøre det, og du vil blive kasseret.

Krav til dig

Kravene til dig, for at du kan få hjælp og blive udvalgt af en Business Angel, er først og fremmest at du har en super god business ide, som du tror på. Udover at have ideen skal du allerede have et registreret CVR. Det er Business Angelens garanti for, at du er reel. Derudover er det dig, der skal drive din virksomhed. Du skal være hårdtarbejdende og have gåpåmod, for uden det kommer du ingen vegne. Din Business Angel tager ikke over og driver ikke din virksomhed for dig. Det er stadig helt op til dig at sørge for.

 

 

 

 

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*